Blog Post

Firme servicii funerare autorizate DSP București pentru Covid

Firme servicii funerare autorizate DSP București pentru Covid
0
(0)

Știți din articolul nostru anterior că DSP este autoritatea care verifică activitatea firmelor de servicii funerare si fie dă amenzi, fie închide firmele care prezintă nereguli.

Tot DSP este autoritatea care eliberează autorizațiile de funcționare pentru prestatorii de servicii funerare și de pompe funebre care respecta toate prevederile legale și au dreptul de a presta serviciile funerare pentru care au fost autorizați.

Autorizații DSP pentru servicii funerare preluare Covid

Totuși în contextul epidemiei de Covid, DSP a fost nevoit să reglementeze firmele de servicii funerare și să dea autorizații speciale pentru preluarea persoanelor decedate cu Covid doar firmelor de servicii funerare care au implementate protocoalele Covid și au personal special instruit și echipat pentru a putea manipula persoane decedate infectate cu Sars-Cov-2.

Autorizațiile DSP trebuie să fie re-innoite de fiecare dată când prestatorul de servicii aplică modificări in structura organizațională sau când noi reguli sunt impuse de lege, de aceea autorizațiile DSP trebuie sa fie de data recentă.

Chiar dacă un prestator de servicii funerare a început să fie autorizat de DSP să spunem in 1997, cea mai recentă autorizație DSP a lui trebuie să fie din anul curent sau din anul anterior.

Suntem autorizați de DSP pentru preluare decedați Covid

Pentru a putea prelua persoane decedate infectate cu Covid, firma noastra de servicii funerare a fost autorizata de DSP București și deține certificatul de atestare pe care spitalele îl cer prestatorilor de pompe funebre autorizati cand merg la morga spitalului sa preia decedați infectati cu covid-19.

Lista prestatorilor de servicii funerare autorizati de DSP București

În decembrie 2020 DSP a început să elibereze autorizații pentru prestatorii de servicii funerare care pot prelua si manipula persoane decedate care sunt infectate cu Covid-19.

Lista prestatorilor de servicii funerare autorizați de DSP este disponibila pe site-ul oficial al DSP: www.dspb.ro, iar aici puteti gasi si firma noastra „Sincere Condoleante SRL”.

Ce prestatori de servicii funerare pot prelua decedati cu covid de la spital?

În urma modificării protocoalelor de la morga spitalului, la acest moment decedații infectați cu covid-19 pot fi preluați numai de firme de servicii funerare care prezintă o copie a autorizației emise de DSP care atestă faptul că prestatorul de servicii funerare respectă toate normele legale și poseda echipamente și mașini de transport funerar conforme cu protocoalele Covid-19.

Firma noastra de servicii funerare are autorizatie de la DSP pentru preluarea decedaților cu Covid-19, atat de la spitalele din București și Ilfov, căt și de la alte spitale din țară, de unde de multe ori aducem persoane decedate care vor fi înmormântate în București.

Preluare decedați Covid din alte județe

Dat fiind faptul că mulți pacienți Covid nu gasesc locuri la spitalele din București, ei sunt transferați în alte spitale din țară unde sunt locuri fie la ATI fie in secțiile Covid, după caz.

Când survine decesul unui pacient Covid într-un spital din alte țară, dar rudele doresc înmormântarea în București sau Ilfov, preluarea decedatului din acel spital se face de către o firma de servicii funerare din București care va efectua transportul funerar si se va ocupa de formalitățile de transfer ale persoanei decedate către orasul de origine sau de domiciliu unde va fi organizată înmormântarea.

Acorda o nota

Apasa pe stea pentru a acorda o nota!

0 din 0 voturi

Fi primul care dai o nota acestei pagini.

Related Posts

Apelati-ne Acum - 0767.800.685