Morgă Privată – București

0
(0)

De ce este nevoie de o morgă privată

În conformitate cu noile prevederi ale legislatiei funerare din Romania, persoanele decedate trebuie sa fie transferate intr-un spatiu adecvat prezervarii in maxim 2 ore de la determinarea decesului. Asadar unul dintre motivele pentru care serviciile de morga privata au devenit necesare, este faptul ca trupurile persoanelor decedate nu mai pot fi tinute la domiciliu pe perioada priveghiului.

servicii morga privata Bucuresti

Multe firme de servicii funerare nu au morga privata, deoarece folosesc metode de prezervare a trupurilor neinsufletite pe termen scurt in conditii de refrigerare generate cu capac mortuar sau cu frigider mortuar , dispozitive ce se pot inchiria si folosi pe termen scurt.

Totusi, pentru situatii precum pastrarea trupurilor neinsufletite in vederea inmormantarii la o data mai indepartata, sau in asteptarea incinerarii (care depinde de data la care se poate face programarea la crematoriu) precum si in cazul in care decedatul trebuie sa fie inmormantat intr-o alta tara, iar repatrierea se face la o data ce depinde de disponibilitatea transportului funerar, atunci capacul sau frigiderul mortuar nu mai pot fi utilizate, si intervine obligativitatea pastrarii trupului neinsufletit in conditii de morga.

In pachetele de servicii funerare pentru Ilfov si Bucuresti, firma noastra ofera pastrarea pentru 24h in conditii de morga.Morgă Privată 0767.800.685″

Când se apelează la servicii de morgă privată?

Sunt numeroase situatiile in care inmormantare nu se poate organiza imediat dupa data decesului, iar atunci trupul decedatului trebuie pastrat in conditii de morga.

De cele mai multe ori aceasta situatie se intalneste cand:

  • se asteapta venirea unor rude din strainatate pentru a participa la inmormantare
  • se asteapta dobandirea unui loc de veci
  • se asteapta construirea/modificarea unei cripte
  • exista probleme legate de actele de deces si nu se poate organiza inca inmormantarea

În cazul decesului unor cetateni străini pe teritoriul României, familia decedatului nu are cum sa organizeze inmormantarea imediat si de cele mai multe ori alege repatrierea sau incinerarea, ambele proceduri cu durata mai lunga.

Asadar, la serviciile de morga privata apeleaza fie corporatii multinationale aflate in situatia neplacuta de a se ocupa de decesul unui angajat strain detasat la momentul decesului in Romania, fie familiile cetatenilor straini decedati in Romania care asteapta procedurile necesare inmormantarii, incinerarii sau repatrierii.

In unele cazuri, incinerarea poate necesita pastrarea trupului neinsufletit pe termen mai lung in conditii de morga.

Fiindca crematoriul Vitan Bârzești din Bucuresti este singurul crematoriu uman care deserveste zona de sud-est a Romaniei, sunt situatii in care programarea la crematoriu nu poate fi facuta la un termen scurt dupa data decesului, de aceea in asteptarea programarii la crematoriu, familiile decedatilor care opteaza pentru incinerare, au nevoie de servicii de prezervare la o morga privata.

O morga privata trebuie in primul rand sa ofere servicii de pastrare in conditii frigorifice a trupurilor neinsufletite. Acesta este motivul pentru care morga privata Condoleanțe dispune de agregate frigorifice speciale omologate si autorizate care sa respecte toate normele impuse de legislatia in vigoare.

Fiindca firma noastra realizeaza procedurile de imbalsamare in conditii de siguranta si igiena maxima, utilizam la realizarea imbalsamarii camerele special amenajate in incinta morgii private. De aceea morga privata condoleante dispune de masa de inox pentru toaletare / cosmetizare decedati si instrumentar sanitar pentru efectuarea practicilor uzuale de imbalsamare.

Acorda o nota

Apasa pe stea pentru a acorda o nota!

0 din 0 voturi

Fi primul care dai o nota acestei pagini.

Apelati-ne Acum - 0767.800.685