Repatriere persoane decedate din Spania în România

Repatriere persoane decedate din Spania în România

Repatrierea românilor decedați în Spania este unul dintre serviciile funerare a căror cerere a crescut în ultimii ani, odată cu creșterea numărului de cetățeni români care locuiesc în Spania și care muncesc pe teritoriul acestei țări.

Câți români locuiesc în Spania

Comunitatea românilor este reprezentată în număr mare în Spania, având în vedere fapul că mulți conaționali de-ai noștri muncesc în această țară.

Se estimează că aproximativ 600.000 de români locuiesc în Spania, iar mulți dintre ei s-au găsit în situația nefericita de a își repatria una dintre rudele decedate pe teritoriul acestei țări.

Ce trebuie făcut pentru repatrierea unui cetățean român decedat în Spania?

transport repatriere masina funerara transport funerar intrnationalDe cele mai multe ori, în cazul decesului unui român în Spania, rudele doresc să repatrieze trupul decedatului pentru ca acesta să fie înmormântat în România.

Dacă se dorește repatrierea unei persoane decedate în Spania, este nevoie să fie parcurse câteva proceduri pentru ca repatrierea să poată fi realizată.

  1. Obținerea documentelor de repatriere în caz de deces (certificat de deces, pașaport mortuar, etc.)
  2. Luați legătura cu o firmă de servicii funerare din România care se va ocupa de formalitățile de repatriere a decedatului, transportul sau preluarea și manipularea sicriului de la aeroport sau alt punct, traducerea în țara a actelor necesare repatrierii, etc.
  3. Luați legătura cu o firmă de servicii funerare din Spania din zona unde s-a produs decesul, de cele mai multe ori firma din România vă poate recomanda o firmă cu care lucrează sau care este specializată în repatrieri, în țara si orașul de unde se face repatrierea.
  4. Achiziționarea produselor și serviciilor impuse de legea din Spania pentru repatrieri
  5. Stabilirea datelor privind repatrierea, ziua și ora, notificarea autorităților spaniole, etc.
  6. Traducerea actelor din spaniolă în română, și obținerea locului de veci și a autorizațiilor pentru înhumare.

De cele mai multe ori, fiindcă legea diferă de la țară la țară, este bine să contactați de urgență o firmă de servicii funerare specializată în repatrieri care își desfășoară activitatea în România, astfel reprezentanții acesteia vă vor spune exact ce trebuie să faceți și ce pași să urmați pentru a putea repatria persoana decedată în România.

Cu atât mai mult, dacă sunteți în situația de a ști că în viitorul apropiat veți avea nevoie să faceți repatrierea unei persoane decedate din Spania în Romania, este indicat să luați legătura cu o casă funerară din România sau cu o firmă de pompe funebre care efectuează repatrierea decedaților din Spania în România.

Ce fel de sicriu se folosește pentru repatrierea din Spania în Romania?

Repatrierea persoanelor decedate din Spania în România se face în sicrie de zinc, care trebuie apoi introduse în sicrie clasice, confecționate din anumite esențe de lemn și respectând norme de grosime și dimensiuni impuse de legislația din Spania.

Una dintre regulile obligatorii în cazul transportului funerar este ca sicriul să fie închis ermetic și să fie securizat astfel încât el să nu poată fi deschis pe perioada transportării, nici voit dar nici accidental.

Cum se face transportul pentru repatrierea din Spania?

Transportarea unei persoane decedate în vederea repatrierii se poate face doar apelând la firme de servicii servicii funerare din ambele țările : o firmă din Spania și o firmă din România, formalitățile de transport trebuie sa conțină datele de identificare a firmei de servicii funerare din România care va prelua sicriul.

Spre exemplu un bilet de avion pentru transportarea sicrului poate fi cumpărat doar când aveți datele firmei care preia decedatul în România, altfel biletul de avion pentru transport decedat Spania – România nu poate fi cumpărat.

De asemenea, companiile aeriene nu urcă sicriul în avion decât după ce confirmă și cu firma de servicii funerare din România că un reprezentant al acesteia va prelua sicriul din zona cargo a aeroportului la data și ora stabilite. Motivul este că în zona de cargo a aeroportului nu exista condiții de păstrare a sicriului, și este interzisă staționarea acestuia, de aceea înainte de a începe procedurile de transprt pentru repatriere este nevoie să fi intrat în contact cu o firma de pompe funebre din România care să poata oferi și servicii de repatriere decedați.

Transportul funerar al persoanelor decedate în Spania se face de cele mai multe ori pe cale terestră, deoarece este mai ieftin decât repatrierea cu avionul.

Firma noastră dispune de un parc auto dotat cu autospeciale autorizate destinate transportului funerar internațional cu care efectuăm în mod frecvent repatrieri din țările europene. Aici citiți mai multe despre transport internațional și repatrieri decedați.

Pentru mai multe înformații ne puteți contacta telefonic 0767.800.685, sau ne puteti trimite un e-mail la adresa: office@funerare-servicii.ro.

Call Now ButtonApelati-ne Acum - 0767.800.685