Blog Post

Cum se procedează în cazul unei persoane decedate la spital?

Cum se procedează în cazul unei persoane decedate la spital?
5
(2)

Mulți dintre clienții noștri de află în situația de a se ocupa de înmormântarea unei rude care a decedat la spital, fie în urma unei boli, fie în urma unui traume, și fiindcă de cele mai multe ori nu cunosc pașii pe care trebuie să îi urmeze, am decis să venim în ajutorul tuturor celor care se află într-o astfel de situație prin publicarea acestui articol în care vom detalia toți pașii pe care este nevoie să îi parcurgeți pentru a organiza înmormântarea unei persoane decedate în spital.

Ce trebuie să fac în cazul unui deces la spital?

În situația în care o persoană moare în timp ce se află spitalizată într-un spital de stat sau într-un spital privat, trupul neînsuflețit este mutat la morga unității spitalicești, iar medicul va face constatarea decesului și va întocmi certificatul constatator de deces care va fi eliberat catre rudele ce se vor ocupa de înmormântarea persoanei decedate în spital.

Trebuie să știți că morga spitalului percepe o taxă pentru fiecare zi în care trupul neînsuflețit al persoanei decedate este păstrat la morga spitalului (taxă ce diferă de la spital la spital), iar spitalele nu pot păstra trupurile neînsuflețite pentru o perioadă lungă, deoarece nu au un număr suficient de mare de frigidere mortuare în cadrul morgii, și nici nu au dreptul de a păstra cadavre pe o perioadă mare de timp.

Dacă ați fost anunțat de decesul unei rude apropiate în spital, și dvs. vă ocupați de înmormântare, atunci este nevoie să apelați la serviciile unei firme de servicii funerare, care în primă fază va prelua trupul neînsuflețit și îl va păstra în condiții optime până la data înmormântării.

Pentru mai multe detalii puteți vedea și ce conține pachetul de servicii funerare pentru Deces Spital

Care sunt spitalele de urgență din București?

Spitalele de București care au unitate de primiri urgențe și cu care firma noastră lucrează pentru preluarea persoanelor decedate sunt:

Pentru persoanele decedate în spital nu mai este nevoie să obțineți certificatul constatator de la medicul de familie sau de la firma de servicii funerare, deoarece acesta va fi eliberat de spital.

Detalii pachet servicii funerare Spital

Trebuie să folosesc firma de servicii funerare recomandată de cei de la spital?

De cele mai multe ori, personalul spitalului vă poate recomanda o firmă de servicii funerare cu care au ei au relații contractuale, însă puteți folosi și o altă firmă deoarece spitalele sunt obligate să lucreze cu orice firmă de servicii funerare pe care o preferă clientul.

Ce se întâmplă după ce firma de servicii funerare preia decedatul de la morga spitalului?

Când veți discuta cu reprezentanții firmei de servicii funerare, reprezentanții acesteia vă vor explica toți pașii care vor fi urmați pentru organizarea înmormântării, însă pentru a avea o idee clară cu privire la ce se întamplă după ce persoana decedată este preluată de firma de servicii funerare de la morga spitalului va vom spune că:

trupul neînsuflețit al persoanei decedate va fi transportat cu o mașina funerară autorizată la sediul firmei de pompe funebre unde va fi prezervat în condiții optime fie la morga privată a firmei de servicii funerare (dacă aceasta deține una), fie la o morga privată folosită în comun de firma de servicii funerare împreună cu alte firme de profil.

Până la data înmormântării, trupul neînsufletit va fi îmbălsămat, va fi depus la capelă sau la sala de priveghi în vederea organizării priveghiului, apoi după ce toate actele sunt obținute se organizează fie înhumarea fie incinerarea persoanei decedate.

Cum se organizează înmormântarea unei persoane decedate la spital?

Organizarea înmormântării unei persoane decedate la spital nu diferă cu mult față de cea a unei persoane decedate la domiciliu sau la cămin. Diferența principală este faptul că se face constatarea decesului și se eliberează certificatul constatator al decesului de către unitatea spitalicească, în plus trupul neînsuflețit se păstrează la morga spitalului până la ridicarea acestuia (o taxă de morgă este percepută pentru fiecare zi în care decedatul este păstrat la spital).

Pentru mai multe informații despre preluarea unui decedat de la morga spitalului, nu ezitați să ne contactați la nr. de telefon, 0767 800 685 , iar reprezentanții firmei noastre de servicii funerare vă vor răspunde la toate întrebările pe care le aveți.

Pentru mai multe detalii puteți vedea și ce conține pachetul de servicii funerare pentru Deces Spital

Acorda o nota

Apasa pe stea pentru a acorda o nota!

5 din 2 voturi

Fi primul care dai o nota acestei pagini.

Related Posts

Apelati-ne Acum - 0767.800.685