Blog Post

Cum se procedează în cazul unei persoane decedate la căminul de bătrâni?

Cum se procedează în cazul unei persoane decedate la căminul de bătrâni?

Înmormântarea unei rude vârstnice care a decedat atunci când se afla la un cămin de bătrâni, fie în urma unei boli, fie datorită vârstei înaintate este situația în care se află numeroși clienți de-ai noștri.

Personalul căminelor de bătrâni va poate oferi informații cu privire la modul în care se face preluarea persoanei decedate, însă având în vedere experiența mare a echipei noastre care derulează numeroase contracte cu cămine de bătrâni din București și Ilfov, am decis să venim în ajutorul tuturor celor care se află într-o astfel de situație prin publicarea acestui articol în care vom detalia toți pașii pe care este nevoie să îi parcurgeți pentru a organiza înmormântarea unei persoane decedate într-un cămin de bătrâni.

Cine apelează la servicii funerare pentru decesul unui vârstnic dintr-un cămin de bătrâni?

De cele mai multe ori, la firma noastră de servicii funerare, apelează persoane aflate in străinătate care au o rudă al cărui deces s-a produs într-un cămin de bătrâni.

Deoarece căminele de bătrâni nu au facilități de tip morgă pentru prezervarea persoanelor decedate, iar din punct de vedere legal trupul unei persoane decedate în cămin trebuie să fie preluat în câteva ore de la constatarea decesului, rudele persoanei decedate apelează la serviciile firmei noastre de păstrare a trupului neînsuflețit în regim de morgă privată.

Dat fiind faptul că rudele aflate în afara României au nevoie de păstrarea trupului neînsuflețit o perioada mai lungă de timp până când pot veni în România pentru organizarea înmormântării, de cele mai multe ori apelează la firma noastră ( 0767.800.685 ) deoarece suntem printre puținele firme de pompe funebre din București care dețin o morgă privată, autorizată de DSP București, care are capacitatea de a prezerva pe termen mediu trupul persoanei decedate.

Ce trebuie să fac în cazul unui deces la căminul de bătrâni?

În situația în care o persoană moare în timp ce se află într-un cămin de stat sau privat, trebuie anunțate rudele persoanei decedate și organizată preluarea trupului neînsuflețit de către o firma de servicii funerare, deoarece căminele nu au dreptul de păstrare a trupurilor neînsuflețite deoarece nu au facilități de tip morgă.

Dacă ați fost anunțat de decesul unei rude apropiate în căminul d ebatrâni, și dvs. vă ocupați de înmormântare, atunci este nevoie să apelați la serviciile unei firme de servicii funerare, care în primă fază va prelua trupul neînsuflețit și îl va păstra în condiții optime până la data înmormântării.

Pentru mai multe detalii puteți vedea și ce conține pachetul de servicii funerare pentru Deces Cămin
Pentru persoanele decedate în spital nu mai este nevoie să obțineți certificatul constatator de la medicul de familie sau de la firma de servicii funerare, deoarece acesta va fi eliberat de spital.

Detalii pachet servicii funerare Spital

Trebuie să folosesc firma de servicii funerare recomandată de cei de la cămin?

De cele mai multe ori, personalul căminului vă poate recomanda o firmă de servicii funerare cu care au ei au relații contractuale, însă puteți folosi și o altă firmă mai ales în situația în care nu puteți organiza înmormântarea imediat după ziua decesului, și aveți nevoie de prezervarea la morgă a trupului persoanei decedate, în această situație, va trebui să apelați la o firma de servicii funerare care are morgă proprie și va poate oferi servicii de prezervare în regim de morgă.

Sunt si firme de servicii funerare care oferă prezervarea pe termen scurt cu capac mortuar, însă acest lucru nu se poate face pe o perioada mai mare de câteva zile, si nici nu este legal și permis de DSP.

Ce se întâmplă după ce firma de servicii funerare preia decedatul de la morga spitalului?

Când veți discuta cu reprezentanții firmei de servicii funerare, reprezentanții acesteia vă vor explica toți pașii care vor fi urmați pentru organizarea înmormântării, însă pentru a avea o idee clară cu privire la ce se întamplă după ce persoana decedată este preluată de firma de servicii funerare de la căminul de bătrâni vă vom spune că:

trupul neînsuflețit al persoanei decedate va fi transportat cu o mașina funerară autorizată la sediul firmei de pompe funebre unde va fi prezervat în condiții optime fie la morga privată a firmei de servicii funerare (dacă aceasta deține una), fie la o morga privată folosită în comun de firma de servicii funerare împreună cu alte firme de profil.

Firma noastră de servicii funerare deține morgă proprie și oferă servicii de prezervare a persoanelor decedate pe termen mediu și lung, până când rudele pot organiza înmormântarea persoanei decedate.

Până la data înmormântării, trupul neînsufletit va fi îmbălsămat, va fi depus la capelă sau la sala de priveghi în vederea organizării priveghiului, apoi după ce toate actele sunt obținute se organizează fie înhumarea fie incinerarea persoanei decedate.

Cum se organizează înmormântarea unei persoane decedate la căminul de bătrâni?

Organizarea înmormântării unei persoane decedate la căminul de bătrâni nu diferă cu mult față de cea a unei persoane decedate la domiciliu.
Diferența principală este faptul că se face igienizarea suprafețelor la cămin cu soluții și materiale speciale (parte a procedurilor recomandate si impuse de DSP) .și se poate apela la păstrarea trupului în regim de morgă privată până la organizarea înmormântării.

Pentru mai multe informații despre preluarea unui decedat de la căminul de batrâni, nu ezitați să ne contactați la nr. de telefon, 0767 800 685 , iar reprezentanții firmei noastre de servicii funerare vă vor răspunde la toate întrebările pe care le aveți.

Pentru mai multe detalii puteți vedea și ce conține pachetul de servicii funerare pentru Deces Cămin

Related Posts

Call Now ButtonApelati-ne Acum - 0767.800.685 Sari la conținut