Blog Post

Cum se procedează în cazul persoanelor din alte județe decedate în spitale din București

Cum se procedează în cazul persoanelor din alte județe decedate în spitale din București
0
(0)

Bucureștiul este unul dintre centrele medicale ale regiunii de sud-est a României, unde numeroase persoane din alte județe vin pentru a își trata diferite afecțiuni mai mult sau mai puțîn severe.

În cazul afecțiunilor grave dar și în contextul actual al pandemiei de Sars-Cov-2, sunt destul de frecvente cazurile în care se înregistrează în spitalele din București decese ale unor persoane cu domiciliul în alte județe ale țării.

Cine preia un decedat din alt județ de la morga unui spital din București?

De cele mai multe ori, de la morga unui spital din Bucuresti, decedatii sunt preluati de o firma de servicii funerare din Bucuresti, iar trupurile neinsufletite sunt prezervate la temperaturi scazute fie pana cand se organizeaza transportul catre localitatea unde va avea loc inmormantarea, fie pana cand decedatul este preluat de catre o firma de servicii funerare pe care familia defunctului o prefera.

Asadar, preluarea decedatului de la morga spitalului este preferabil sa se faca cat mai rapid pentru ca spitalele au un numar mic de locuri la morga, iar pentru fiecare zi de prezervare a persoanei decedate se percepe o taxa stabilita de spital.

Angajatii de la morga spitalului pot preda trupurile decedatilor doar catre firme de pompe funebre care au autorizatie de la DSP pentru a putea prelua si manipula persoane decedate cu Covid.

Pot folosi o firma de servicii funerare din Bucuresti pentru inmormantarea in alt judet?

De cele mai multe ori clientii nostrii prefera sa foloseasca serviciile unei firme de servicii funerare din bucuresti, care va prelua decedatul de la morga, va pregati trupul neinsufletit pentru inmormnatrea, il va pastra in conditii de temperaturi scazute, apoi il va transporta in judetul si localitatea unde va avea loc ceremonia de inmormantare.

Cum inmormnatrea propriu zisa la cimitir, locul de veci si slujba de inmormantare se achita oricum separat de serviciile prestate de firmele de pompe funebre, de cele mai multe ori, rudele persoanelor decedate in bucuresti apeleaza la firme de pompe funebre din Bucuresti, pentru ca astfel decedatul este preluat mai rapid decat de catre o firma din alt judet, iar astfel scad costurile cu prezervarea la morga.

Cum procedez pentru organizarea inmormnatarii unui ei persoane din alt judet care a decedat in Bucuresti?

Pentru a organiza inmormantarea unei persoane care a decedat in Bucuresti dar a carei inmormantare va avea loc in alta localitate, crebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Contactati o firma de servicii funerare si stabiliti cu consultantii detaliile cu privire la decesul care a avut loc.
2. Trimiteti prin e-mail, curier sau pe telefon documentele si informatiile pe care vi le cer agentii de la firma de servicii funerare (nume decedat, copii acte, informatii loc deces, etc)
3. Firma de pompe funebre va prelua trupul persoanei decedate in baza documentelor trimise de familie (preluarea se va face de la morga spitalului, de la INML sau de la alta locatie indicata de familia decedatului).
4. Trupul persoanei neinsufletite este imbalsamat, toaletat si asezat in sicriu (sau pastrat la morga privata).
5. Se efectueaza transportul funerar la cimitirul sau biserica unde va avea loc inmormnatarea in localitatea si judetul indicat de familie.
6. Pentru serviciile furnizate si pentru produsele funerare folosite (sicriu, etc.) se furnizeaza factura care va fi achitata de femilia persoanei decedate.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne sunati, iar agentii firmei noastre de pompe funebre va vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Este important ca in situatia in care persoana decedata este infectat cu Covid 19, sa apelati doar la firme care au experienta si echipamentele necesare pentru manipularea si transportul persoanelor decedate de Sars-Cov-2.

Acorda o nota

Apasa pe stea pentru a acorda o nota!

0 din 0 voturi

Fi primul care dai o nota acestei pagini.

Related Posts

Apelati-ne Acum - 0767.800.685