Blog Post

Repatriere decedați comunitatea europeană

Repatriere decedați comunitatea europeană

Repatrierea românilor decedați în comunitatea europeană este unul dintre serviciile funerare a căror cerere a crescut în ultimii ani, odată cu creșterea numărului de cetățeni români care locuiesc și muncesc în Uniunea Europeană.

De cele mai multe ori se apelează la transport funerar terestru pentru repatrierea decedaților din comunitatea europeană.

Unde se află cei mai mulți români în comunitatea europeană?

Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franța sau Suedia sunt doar cateva dintre țările din Uniunea Europeană unde românii locuiesc și muncesc. Aceste țări sunt preferate de comunitatea de români dată fiind apropierea acestora de România, existența unei comunități de români în țările respective și de absența acestor țări la Uniunea Europeană, unde românii au drept de muncă fără prea multe formalități.

Fiindcă comunitățile de români din aceste țări sunt stabilite deja de mulți ani, și românii din diaspora sunt de obicei familii cu copii, părinți și bunici, de aceea de multe ori pentru românii de varstă înaintată din comunitatea europeană ne găsim în situația de a oferi servicii de repatriere a românilor decedați în comunitatea europeană.

Ce trebuie făcut pentru repatrierea unui cetățean român decedat în comunitatea europeană?

De cele mai multe ori, în cazul decesului unui român în comunitatea europeană, rudele doresc să repatrieze trupul decedatului pentru ca acesta să fie înmormântat în România.

Dacă se dorește repatrierea unei persoane decedate în altă țară, este nevoie să fie parcurse câteva proceduri pentru ca repatrierea să poată fi realizată.

  1. Obținerea documentelor de repatriere în caz de deces (certificat de deces, pașaport mortuar, etc.)
  2. Luați legătura cu o firmă de servicii funerare din România care se va ocupa de formalitățile de repatriere a decedatului, transportul sau preluarea și manipularea sicriului de la aeroport sau alt punct, traducerea în țara a actelor necesare repatrierii, etc.
  3. Luați legătura cu o firmă de servicii funerare din țara unde s-a produs decesul, de cele mai multe ori firma din România vă poate recomanda o firmă cu care lucrează sau care este specializată în repatrieri, în țara si orașul de unde se face repatrierea.
  4. Achiziționarea produselor și serviciilor impuse de lege pentru repatrieri, acestea depind de țara unde s-a produs decesul și de modalitatea de transport a decedatului (de exemplu, la transportul cu avionul legislația difera de transportul cu mașini funerare).
  5. Stabilirea datelor privind repatrierea, ziua și ora, notificarea autorităților, etc.
  6. Traducerea actelor și obținerea locului de veci și a autorizațiilor pentru înhumare.

De cele mai multe ori, fiindcă legea diferă de la o țară la țară, este bine să contactați de urgență o firmă de servicii funerare specializată în repatrieri care își desfășoară activitatea în România, astfel reprezentanții acesteia vă vor spune exact ce trebuie să faceți și ce pași să urmați.

Ce fel de sicriu se folosește pentru repatrierea decedaților din comunitatea europeană?

Repatrierea persoanelor decedate se face cu respectarea normelor și legislației internaționale cu privire la transportul funerar.

Persoanele decedate pe teritoriul altei țări se transportă în sicrie de zinc, care trebuie (sau nu) să fie apoi introduse în sicrie clasice, confecționate din anumite esențe de lemn și respectând norme de grosime și dimensiuni impuse de țara din care și către care se face tranportul, precum și de mijlocul de transport folosit.

Una dintre regulile obligatorii în cazul transportului funerar este ca sicriul să fie închis ermetic și să fie securizat astfel încât el să nu poată fi deschis pe perioada transportării, nici voit dar nici accidental.

Cum se face transportul pentru repatriere din comunitatea europeană?

Transportarea unei persoane decedate în vederea repatrierii se poate face doar apelând la firme de servicii servicii funerare din țările între care se face repatrierea, formalitățile de transport trebuie sa conțină datele de identificare a firmei de servicii funerare care va prelua sicriul.

Transportul funerar pentru repatrierea unei persoane decedate în comunitatea europeană se face de cele mai multe ori cu mașina funerară ceea ce implică costuri mai scăzute decât în cazul transportului funerar cu avionul.

Firma noastră dispune de un parc auto dotat cu autospeciale autorizate destinate transportului funerar național și internațional. Aici citiți mai multe despre transport internațional și repatrieri decedați.

Dacă înmormântarea nu are loc imediat după efectuarea repatrierii, atrunci sicriul de zinc trebuie păstrat în condiții optime, într-un frigider special. Este nevoie să vă asigurați că firma de servicii funerare din România are disponibil un astfel de frigider, fiindcă este obligatorie păstrarea sicriului într-un astfel de frigider mortuar până la momentul organizării înmormântării.

Cât costă repatrierea unei persoane decedate?

Multe persoane se întreabă cât costă o repatriere, însă prețul exact diferă foarte mult de condițiile în care se face repatrierea, de țara în care a avul loc decesul și de modalitatea de transport aleasă.

Spre exemplu, la acest moment pachetul funerar de repatriere pus la dispozitie de firma noastră, costa 4350 RON, însă acest preț nu include costuri precum serviciile funerare din străinătate sau transportul internațional. Pentru a obține o estimate cât mai exactă a costului unei repatrieri, cel mai bine este sa sunați la firma de servicii funerare și sa le spuneți datele exacte ale repatrierii, iar consultanții vă vor spune un preț estimativ la care poate ajunge repatrierea.

Related Posts

Call Now ButtonApelati-ne Acum - 0767.800.685