Blog Post

Reguli înmormântare 15 mai 2021

Reguli înmormântare 15 mai 2021
0
(0)

Odată cu anunțarea relaxării restricțiilor în Romania începând cu data de 15 mai 2021, se schimbă și regulile aflate în vigoare la organizarea înmormântărilor și parastaselor.

Reguli înmormântare 15 mai 2021

Pentru înmormântările organizate pe teritoriul României începând cu data de 15 mai 2021, se vor respecta în continuare regulile stricte de igienă și de distanțare socială, însă este permisă participarea unui numai mai mare de persoane (respectiv maxim 50 de persoane în spațiile închise precum capelă, sala de priveghi sau biserică), cu posibilitatea creșterii acestui număr dacă toți participanții sunt vaccinați. Având totusi în vedere faptul că verificarea statutului de persoana vaccinată este dificilă, cel puțin până la 1 iunie 2021 este recomandata limitarea grupurilor la maxim 50 persoane în spațiile închise.

De asemenea în spațiile închise mai sus menționate (biserică, capelă, sala priveghi) este obligatorie purtarea corect a măștii de către participanți, precum și asigurarea unei ventilații corespunzătoare a acestor spații închise.

Pentru procesiunea funerară și slujba de la cimitir, sau în alte spații exterioare se poate renunța la purtarea măștii, dacă este asigurată distanțarea socială, de asemenea, numărul de persoane participante poate fi mai mare decât 50 persoane în spații exterioare, dar este nevoie sa se asigure evitarea de grupuri mari și să nu se formeze aglomerații de persoane.

Reguli organizare pomană sau parastas 15 mai 2021

Precum și în cazul nunților, botezurilor și meselor festive, și pentru organizarea de parastase și pomeni se aplica regula de maxim 50 persoane dacă evenimentul se desfășoară într-un spațiu interior.

In șituația parastaselor si pomenilor, purtarea măștii nu este obligatorie, însă trebuie asigurată distanțarea meselor si plasarea de maxim 6 persoane la o masă.

Pentru organizarea parastaselor într-un spațiu exterior (terasă, curte, etc.), numărul de participanți poate fi mai mare de 50, însa este nevoie sa se respecte aceleași reguli de distanțare mai sus menționate.

De la 1 iunie 2021 sunt anunțate noi relaxări ale regulilor de organizare a înmormântărilor, cu care vă vom ține la curent.

Acorda o nota

Apasa pe stea pentru a acorda o nota!

0 din 0 voturi

Fi primul care dai o nota acestei pagini.

Apelati-ne Acum - 0767.800.685